Malzemeler:
1 kg. ayva.
2.5 su bardağı toz şeker.
2 su bardağı su
2-3 karanfil.
1 paket BAŞAK Krem Şanti
1 su bardağı süt.
Yapılışı:
Ayvaları soyun. 1 tanesini rendeleyip kalanları ortadan ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkartın.
Ayvaların iç kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizip, içlerini rendelediğiniz ayva ile doldurun.
Ayvaların üzerlerine toz şeker serpiştirin, 2 bardak su ilave edin ve karanfilleri ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden 200 C’ ye ısıtılmış fırında yaklaşık 60-70 dak.
kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
1 paket BAŞAK Krem şantiyi tarifine göre hazırlayın. Buzdolabında beklettikten sonra,
ayvaların üzerini süsleyin ve servis yapın.