Language:

Elmalı Ay Çöreği

Elmalı Ay Çöreği

Malzemeler

HAMUR İÇİN
250 gr Margarin (oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı Yoğurt
1 çay bardağı BAŞAK Pudra Şekeri
1 paket BAŞAK Şekerli Vanilin
3 su bardağı Un
1/2 paket BAŞAK Hamur Kabartma Tozu
İÇ MALZEME
3 adet Elma
1/2 su bardağı ince kıyılmış Ceviz
1 yemek kaşığı Tarçın
1/2 su bardağı Toz Şeker
ÜZERİNE
istediğe bağlı Pudra Şekeri
HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığında beklemiş margarin, yoğurt,
Pudra şekeri, şekerli vanilin, hamur kabartma
tozu ve unu derin bir kapta yoğurunuz. Yarım saat
dinlendiriniz.
Elmaları soyup rendeleyiniz. Dövülmüş ceviz,
tarçın ve toz şekeri bir tavaya koyup 15 dakika
kısık ateşte pişiriniz.
Hamuru üç parçaya bölünüz. Düz bir yerde 1 cm kalınlığında açınız. Sigara böreği gibi dörde kesiniz.
Geniş tarafına elmalı malzemeden koyunuz. Rulo biçiminde sarıp, kıvırarak yarım ay şekli veriniz.
Önceden ısıtılmış 180 °C deki fırında üzeri
hafifçe pembeleşene dek pişiriniz.
Üzerine pudra şekeri serpip soğuduktan sonra
servis yapınız.

İletişim

Seyran Mh. Yeni İstanbul Cd. No:2962 42550-Akşehir-TÜRKİYE

+90 332 812 75 00