Language:

PEYNİRLİ VE SUSAMLI BİSKÜVİ

PEYNİRLİ VE SUSAMLI BİSKÜVİ

Malzeme:

- 1 paket BAŞAK Sade Kekun

- 250 gr. yumuşak margarin.

- 100 gr. rendelenmiş kaşar.

- 1 çay bardağı süt.

- 1 yumurta.

- 1 çay bardağı susam.

- Tuz.



Hazırlanışı:



- Yumuşak margarin, süt, yumurta sarısı ve rendelenmiş kaşar peynirini geniş bir kapta karıştırın.1 paket BAŞAK Sade Kekunu ekleyip orta yumuşaklıkta ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırlanan hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20-25 dak. kadar

dinlenmeye bırakın.

- Hamuru unlu bir zeminde, yarım cm. kalınlığında açıp şekilli bir kalıpla kesin ve hamurları, önce ayırdığınız yumurta akına, sonra susama batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.

- Önceden 200 C ‘ ye ısıtılmış fırında 20-25 dak. kadar pişirin ve ılıdıktan sonra servis yapın.

İletişim

Seyran Mh. Yeni İstanbul Cd. No:2962 42550-Akşehir-TÜRKİYE

+90 332 812 75 00