Malzeme:
1 paket BAŞAK Sade Kekun
1 su bardağı yoğurt
150 gr. rendelenmiş beyaz peynir.
1.5 çay bardağı sıvı yağ
3 Yumurta
Yarım demet maydanoz.
Tuz, susam yada çörekotu.
Hazırlanışı:
Yoğurt, yağ, 2 yumurta ve tuzu karıştırınız. 1 paket BAŞAK Sade Kekun’u ekleyip yumusak bir hamur oluncaya kadar ve yoğurunuz.
Kalan yumurtanın sarısını üstü için ayırınız ve akı ile peynir ve maydanozu karıştırınız.
Hazırlanmış hamurdan parçalar alıp ortalarına peynir harcını koyup şekil veriniz. Poğaçaları önceden yağlanmış tepsiye diziniz ve üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam yada çörekotu serpiniz.
Önceden 170-175 C’ye ısıtılmış fırında 30-35 dak. kadar pişiriniz.