Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3/5 bardak tarçın
1 su bardağı BAŞAK Pirinç Unu
Bir tavuğun göğüs eti kısmının yarısı
Hazırlanışı :
Sütü önceden kaynatıp soğutunuz. Soğuk süte,önceden ıslatılıp sos kıvamına gelmiş pirinç ununu ve şekeri katarak karıştırınız ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Diğer taraftan göğüs etini, lif lif olacak şekilde ayırınız. Avuç arasında da yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atınız. Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz.
Muhallebiden bir kepçe kadar alıp, liflerin üzerine koyunuz; bir tahta kaşıkla döverek lifleri iyice eziniz ve muhallebi tenceresine koyunuz . Ateşte tekrar eze eze karıştırarak 1-2 dak. daha kaynatınız. Sonra 1/3 bardak su koyunuz ve ateşten alınız.
Önceden su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız. Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz. Üzerini tarçınla süsleyip servis yapınız.