Language:

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI

Malzemeler :

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket BAŞAK Hamur kabartma tozu
1 paket BAŞAK Şekerli vanilin
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu

Hazırlanışı :

Yumurta ile şekeri çırpınız. Yoğurt, un,irmik, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini karışıma ilave ediniz ve iyice çırpmaya devam ediniz.
Fırın tepsisini yağlayarak karışımı boşaltınız. Orta sıcaklıktaki fırında (160-170°C) 40-45 dak. pişiriniz.
Şerbeti için; su ile şekeri kaynatınız. Biraz
koyulaşınca limon suyunu ilave ediniz. Fırından çıkan kekin üzerine sıcak olarak dökünüz ve soğuduktan sonra servis yapınız.

İletişim

Seyran Mh. Yeni İstanbul Cd. No:2962 42550-Akşehir-TÜRKİYE

+90 332 812 75 00