Malzeme:
½ paket BAŞAK Sade Kekun.
100 gr. yumuşak margarin.
1 çay bardağı su.
İç malzemesi:
2 elma.
Yarım bardak kuru üzüm.
3 yemek kaşığı toz şeker.
1 çay kaşığı tarçın.
Hazırlanışı:
Yarım paket BAŞAK Sade Kekun, yumuşak margarin ve suyu karıştırıp iyice yoğurun. Hamuru büyük bir yufka haline gelecek şekilde açın.Bir hamur kalıbı yada su bardağı ağzı ile yufkadan daireler çıkartın.
Elmaları soyup rendeleyin. Toz şekerle birlikte tencereye alıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tarçın ve üzümü de ekleyip 2-3 dak. daha pişirmeye devam edin ve ateşten alın.
Hamurların üzerine elmalı karışımdan ekleyin ve ikiye katlayıp kenarlarını hafifçe bastırın.
Önceden 200 C ‘ye ısıtılmış fırında 15-20 dak. kadar pişirin. İsteğe göre üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.