Malzeme:
1 paket BAŞAK Sade Kekun.
3 yumurta.
1 su bardağı yoğurt.
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ.
250 gr. margarin (eritilmiş)
Tuz.
İç malzemesi:
350 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 baş soğan
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Çukur bir kaba BAŞAK Sade Kekunu boşaltın. Ortasını havuz gibi açarak 2 yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü ilave edin. Bir miktar tuz ekleyerek orta yumuşaklıkta yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaların üzerine un serperek tabak şeklinde açın ve üzerini eritilmiş margarinle yağlayın
Yağlanmış hamurları dört taraftan kare halinde katlayın ve unlayıp merdane ile tekrar kare şeklinde genişletin.
Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanları doğrayıp
sıvı yağ ile birlikte ete ilave edin. Çok az su ekleyerek pişirin. Suyunu çekince karabiber ve tuz ilave edin. İç melzeme soğuyunca kare halindeki hamurun ortasına yerleştirin. Kenarları ortaya gelecek şekilde katlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden 180-200 C’ ye ısıtılmış fırında 25-30 dak. pişirin ve sıcak olarak servis yapın.