Malzeme:
- 1 paket BAŞAK Pandispanya Kekun.
- 4 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 limon kabuğu rendesi.
- Yarım limon suyu.
Limonata için:
- Yarım su bardağı su.
- 2 çay kaşığı şeker.
- Yarım limon suyu.
Krema için:
- 1 paket BAŞAK Krem Şanti.
- 1 su bardağı soğuk süt.
Üst malzeme için:
- 3 muz.
- 1 paket BAŞAK Muz Aromalı Jöle.
Hazırlanışı:
- 1 paket BAŞAK Pandispanya Kekun ile yumurta, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini mikserle 6-7 dak. çırpın. Hamuru yuvarlak bir tepsiye döküp 170 C ‘ye ısıtılmış fırında 30-35 dak. pişirin.
- Pandispanya sıcakken , üzerine yukarıdaki malzemelerden hazırladığınız limonatayı dökün.
- 1 paket BAŞAK Krem Şanti’yi 1 bardak süt kullanarak hazırlayın ve pandispanya biraz soğuduktan sonra üzerine yayın ve buzdolabına koyun.
- 1 paket BAŞAK Muz Aromalı jöleyi tarifine göre hazırlayıp oda sıcaklığında 1 saat kadar
bekletin. Bu arada muzları dilimleyip pandispanya üzerine dizin. Pandispanya üzerine yuvarlak bir kalıp yerleştirdikten sonra, jöleyi hafif pelteleşmek üzereyken yayarak dökün ve buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın.