Kek için:
4 Adet Yumurta
1 Bardak Seker
1 Bardak Un
2 Kaşık BAŞAK Kakao
1 Paket BAŞAK Hamur Kabartma Tozu
50 gr.(2 yemek kaşığı) margarin
Krema için:
1 paket BAŞAK Vanilinli Pasta Kreması
50 gr.(2 yemek kaşığı) margarin
1.5 su bardağı Süt
Krokan icin:
100 gr. kırılmış akide şekeri
50 gr. Fındık-Şamfıstığı
Portakal Muz- Kayısı parçacıkları (istenildiği kadar)
Üzerine kullanmak için:
1 paket BAŞAK Çikolata Sosu
Kek malzemelerini çırparak, tepsiye dökünüz, 160-170 °C’de 40-45 dak. pişiriniz.
1 paket BAŞAK Pasta Kreması’nı tarifine göre hazırlayınız ve bekletmeden içine isteğe göre, fındık, şamfıstığı portakal, muz, kayısı parçacıkları ve akide şekeri kırığı dökünüz.
Keki enlemesine ikiye kesip, yuvarlak ve çukur cam bir kasenin içine bir parçasını oturtunuz. İçine hazırlanmış krema karışımını dökünüz ve yayınız. Diğer kek parçasını üzerine kapatınız.
BAŞAK Çikolatalı Sos’u tarifine göre hazırlayınız. Sosu fazla soğumadan, hazırlanmış olan keki ters çevirerek, üzerine dökünüz.
Keki buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapınız.